Mytteriets anmeldelser.

Anmeldelser af  bogen Mytteriet.

MYTTERIET af Kurt Lundholm.

  Denne bogs anmeldelser finder du ikke i forsvarets bibliotek. Men nedenfor på siden, hvor engagerede læsere og skibskolleger der var vidne til skandalen, anmelder bogen.

  Forsvarets bibliotek ønsker man kun anmeldelser om bøger med heltedåd. Ikke om bøger med ledende manipulerende og løgnagtige officerer og djøfer.

  Denne skandale fandt sted kort før, og sideløbende med det som blev kaldt Søværnets største skandale, nemlig missilsagen i 1982, hvor ledelsen igen forsøgte at rette smed for bager.

  Som den ældste af de involverede officerer ombord, gik jeg til kamp mod uretten - noget der ikke var fremmende for min karriere- for når man går op imod aggressive hanelefanter bliver man trampet på.

  Desværre forsætter den syge kultur først med Jægersborgsagen i 2009, og i 2020 med alle skandalerne med nepotisme og svindel som den nye forsvarsminister arvede. Her vælter de ud af dæksskabet i en lind strøm. Det beviser kun, at den syge kultur fra dengang desværre stadig lever i Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet.

  En enkelt anmelder tror fejlagtig, at det er fiktion- sandsynligvis fordi anmelderen er naiv, og ikke tror noget sådan kunne finde sted i Søværnet. Det bliver dog i bogen bekræftet af ca. 70 besætningsmedlemmer der selv oplevede situationen ombord, samt i en rapport underskrevet af lægen og alle officererne ombord.

  Desværre er den indbundne bog udsolgt, men den kan købes som e-bog her.(Sammendrag fra bogen kan også læses i bogen Stå aldrig til søs.)

 

Se også You Tube videoen om sagen

Her en enkelte  af de mange sigende anmeldelse om bogen:


Knud Leimand: Jeg læser med interesse Kurts erindringer fra Søværnet. Især dem fra Nordatlanten. Og jeg kan forsikre dig, at de er valide (kunne have skrevet dem selv) og skrevet med kærlighed til det gamle værn.


Anders S.Østergard: God læsning, har været igennem 2 gange, den forklarer mange ting om hvad der er sket, men også om hvad der sker lige nu og med garanti også hvad der vil ske fremover. Læs den !


Karl Stryger:Læste din bog “Mytteriet" i går (slap den ikke før jeg havde læst den hele) - det var en fornøjelse.


Bjarne Johnsen:God bog som mange burde læse.Det er sandt hvad der er beskrevet i bogen, jeg var besætningsmedlem.


Anders Lassen :Jeg husker også turen og desværre er det ikke opdigtet, men hvad der reelt foregik.


Steen Engbjerg:Rystende læsning. Og se om ikke en del af principperne stadig hytter sine i systemet i dag.


Karsten Sæderup Pedersen: Super gode bøger - har du Søridderne? den søger jeg efter .


Kurt Løve Kølle (Fiskeriofficer på togtet):KLC har været meget diplomatisk i sit ordvalg i bogen. Hvis han havde skrevet alt hvad der skete, ville det være en bombe under ledelse i søværnet.

 

Her en af de mange anmeldelser fra maritime tidskrifter:


Jydsk Marinetidende:

Af redaktøren Bjarne kodal på Jydsk Marinehjemmeværnstidende

 ”MYTTERIET” af Kurt Lundholm:

 En spændende og absolut læseværdig bog med flere sideløbende temaer.

Skrevet af en kendt, tidligere søofficer og marinehjemmeværnsmand.

De fleste af os kender sikkert KurtLundholm. Men sandsynligvis ikke med det efternavn. Men siger man f.eks.”Stoffer”, eller Kurt Christoffersen, falder der nok noget på plads.

  Og lad sige det lige ud: Bogen har ikke skuffet.

Men bogen beskriver jo en tragedie – både for officerer ombord og skibschefen. Og her er det bemærkelsesværdigt at ”Stoffer”- på trods af at han som næstkommanderende fik ørene grundigt i maskinen efterfølgende – er fuld af medfølelse for det stakkels menneske hans chef jo var. ”Stoffer” erkender, at en sådan en mand skal hjælpes og støttes af systemet i stedet for blot at blive trådt længere ned af stigen mod den menneskelige afgrund.Jeg kan varmt anbefale bogen til alle.