Brunlynget Bogforlag

Om Brunlynget Bogforlag dit Maritime Bogforlag:


  Brunlynget Bogforlag blev af forfatteren Kurt Lundholm oprettet i maj 2007 efter udgivelsen af forfatterens første bog Mytteriet, der blev trykt i USA.

  Brunlynget Bogforlag drives af Kurt Lundholm Christoffersen fra et lille miljøvenligt skovbrug vest for Frederikshavn.

  Forfatterens bøger er både skønlitteratur og erindringsbøger, hvor der veksles mellem alvor og humor i bøgernes beskrivelse, idet forfatteren lever efter en gammels søulks ord:” if you can't take a joke you shouldn't have joined”.

  Ved oprettelsen af bogforlaget var det vigtigt at sikre læserne bøger til en fornuftig pris- derfor er alle bøger uden nogen form for gebyrer som ellers normalt ved andre bogforlag.

  For holde omkostningerne nede ved tryk af små oplag kan der ikke betales med kreditkort, men da vi stoler på vores læsere har vi valgt en mere sikker betaling.

  Du betaler først din bog når du har den i hånden. Det foregår over netbanken.

Skulle du ønske at betale med kreditkort, kan vi henvise til Saxo.Com og øvrige boghandlere som kan trække på bøger fra vores lager i Køge.


Forfatterprofil:


Kurt Lundholm Christoffersen er født i Skagen og startede sin karriere til søs som 15 årig.

 

  Først på søfartsskole i Esbjerg med henblik på sejlads i handelsflåden.

 

  Efter en kort periode som fisker og dæksdreng på en Galease sejlede han fire år i den norske handelsflåde, hvorefter han tog styrmands- og skibsførereksamen på Fanø Navigationsskole.

 

Efter sejlads i Kosangas som styrmand blev han indkaldt til søværnet hvor han gjorde tjeneste i to år som værnepligtig officer ved Kattegats Marinedistrikt.

 

  Efter værnepligtstiden tegnede han kontrakt med Søværnet og blev senere tjenestemandsansat officer.

 

  Han gjorde under den kolde krig tjeneste i flere forskellige skibe og landtjenestesteder som såvel subaltern officer og chef.

 

  I de 37 år han gjorde tjeneste i Søværnet beskæftigede han sig mest med opgaver som farvandsovervågning, fiskeriinspektion, implementering af nye EDB systemer samt modtagelse og afsendelse af danske og udenlandske styrker over danske havne.

 

  Efter sin pension fra søværnet sejlede han i otte år i Marinehjemmeværnet som fartøjsfører og fungerede som kursusleder, og var i denne forbindelse med til at implementere de nye skibe til Marinehjemmeværnet samt uddanne og efteruddanne navigatører til at sejle disse skibe.

 

  Efter Marinehjemmeværnet sprang han ud som forfatter samtidig med, at han forsatte med sit miljøvenlige skov-og landbrug med dådyr, samt involverede sig i emner som sikkerhed til søs og sikring af vores havmiljø.

 

 

   Asgar Jorn skrev, at Leddiggang er roden til alt kunst, og selvom det ved opvæksten i Skagen ikke var planlagt, at han skulle være forfatter, var denne leddiggang efter Søværnet og Marinehjemmeværnet nok en af årsagerne hertil.


   Men den vigtigste årsag var et løfte han som pensionist  måtte indfri overfor tidligere skibskollegaer, nemlig, at skrive om  løgn og manipulation i Forsvarskommandoen omkring sikkerhed til søs og en alkoholiseret skibschef. Noget som han, og ca. 70 søfolk på et inspektionsskib oplevede i Nordatlanten i 1980.

 

  Den uret og de traumatiske oplevelser han og hans kolleger oplevede i Nordatlanten blev i mange år fortrængt, indtil forfatteren blev provokeret af tidligere kolleger til, at skrive om oplevelserne i bogen Mytteriet hvor virkeligheden igen overgik fantasien.

 

   Bogen blev blandt søfolk og pårørende så populær, at den nu er udsolgt som papirbog, men kan købes som e- bog og pdf bog.

 

   At skrive om, og publiceringen, af bogen, var en hjælp til forfatteren og kollegerne som nu endelig fik en afslutning på sagen om magtmisbrug og trusler.

 

   Nye skandaler med magtmisbrug, nepotisme og løgn hos Forsvarets ledelse i de disse år ripper hvergang op i følelserne omkring Mytteriets episode i 1980`erne.

 

   Efter MYTTERIET fulgte indtil videre ni andre bøger som kan opleves her på siden. Det var både lokalhistoriske fra Vendsyssel  og maritime som omhandlede Fiskeflåden, Handelsflåden, Søværnet og Marinehjemmeværnet, hvor der bliver fortalt både kritiske og  morsomme historier fra et begivenhedsrigt liv til søs og i land blandt en masse dejlig personer.